Grillet jomfruhummer i pernod og paprika med tomatconcassé og frisk koriander
(4 personer)
4 store jomfruhummere
Marinade:
1 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
2 spsk paprika
2 dl pernod eller Ricard
Tomatconcassé:
4 tomater
1 bdt. koriander
1 bdt. purløg
1 lime
3 forårsløg
5 spsk koldpresset jomfruolivenolie
salt og peber
Dagen før:
Varm olivenolien op på en pande. Sauter hvidløget i olien. Tilsæt paprika og pernod og kog det ind til en tyk sauce/marinade. Stil marinaden til side.
Ca. 2½ time før:
Flæk jomfruhummerne. Start med at skære fra hovedet ned til halen. Fjern mavesækken og den sorte streng langs ryggen. Læg jomfruhummerne i en stor bradepande. Pensl dem med marinaden. Vask tomaterne, skær dem i både og fjern kernerne.
Skær tomatbådene i bittesmå terninger. Snit koriander og purløg fint og bland med tomaterne. Vask limefrugten og riv skallen fint. Hæld den ved tomaterne. Snit forårsløgene fint og bland også dem i tomaterne. Pres lime-frugten og hæld saften over concasseen sammen med en god koldpresset jomfruolivenolie. Krydr med salt og peber.
Lige inden middagen:
Grill jomfruhummerne på en grill eller i ovnen ved 250° i 8- 10 minutter. Hold øje med dem, så de ikke får for meget! Anret med tomatconcassé på
Tips:
Jomfruhummerne er færdige, når kødet er hvidt og fast og slipper skallen. Vær opmærksom på, at de pga. skallen holder godt på varmen og steger lidt videre, efter de er kommet ud af ovnen. Tag dem derfor hellere ud lidt for tidligt end omvendt.
For menu sammensætning se "En smag af sensommer"