Så er der snart udsigt til koncerter, glade festival-vibes, en vifte af grønne træer og masser af madoplevelser i Skanderborg. Smukfest sørger for det hele i Bøgeskoven den 3.-10. august, hvor både velkendte madboder og nye spiselige steder serverer madglæde. Glæd dig til kvalitetsspækkede madeventyr i festivalhøjde!
Galleri: Se 12 indbydende terrasser her
Spiselig Smukfest
Her får du en guide til god festivalmad med alt fra nye italienske vibes fra københavner-darlingen Cofoco til festival-hittet stegt flæsk med persillesovs fra Farmors Flæsk:
Polino's
Den lækre københavnske restaurantkæde, Cofoco, tager stenovn og pastamaskine med i Bøgeskoven og præsenterer deres nye italienske restaurant Polino's. Her kan du sætte dig til bords og stikke kniv og gaffel i hjemmelavet ravioli, sprøde pizzaer fra stenovnen, den altid mundvandsløbende tiramisu og andre italienske klassikere.
Inspiration: 5 ting du skal smage i Italien
Robin's
Intet Sherwood uden Robin! Find velsmagende hurtig-mad lige ved indgangen, hvor de fredløse serverer økologiske pomfritter, løgringe og toasts. Til de sprøde godter får du selvfølgelig hjemmelavede dips og aioli. Toasten er en klassiker i Bøgeskoven, hvor den har mættet mange gæster igennem årene.
Zwart Goud
Smag sort guld af højeste kvalitet! Siden 2010 har kaffebåden sejlet igennem hollandske og belgiske festivaler til stor lykke for gæsterne. Du vil se, at båden er skabt og vedligeholdt med kærlighed, og det samme gælder den friskbryggede kaffe! Her serverer hollænderne Bocca-kaffe, som er 100% fairtrade og i øvrigt kaptajnens favorit. Find uforfalsket kaffegejst og Zwart Goud på din venstre hånd på vej ind til Bøgescenen fra Sølundindgangen.
Nordisk Pastahus
Nordisk Pastahus inviterer til smagsgode oplevelser med nordisk inspirerede pastaretter med økologisk fettuccine og revet Vesterhavsost. Prøv f.eks. pasta med hjemmerøget laks eller det nyklassiske Smukfest-mellemmåltid: Panini med landskinke, nordisk pesto og smeltet Samsø fra Thise. Smovs! Find Nordisk Pastahus ved de omvendte træer.
Farmors Flæsk
Farmors Flæsk er i den grad synonym med madtraditioner i Bøgeskoven. Her kan du fornøje dig med stegt flæsk, som farmor lavede den. Det inkluderer selvfølgelig persillesovs og rødbeder. Sovsen hænger ved, flæsket er friskstegt, og der er nok til, at selv store, sultne festivalgængere kan blive mætte.
VEGA met BALLEN
Kød er godt, men her finder du usædvanligt gode vegetar-kødboller! Vognen er i sig selv en oplevelse: en fin, gammel blå bus. Tag en pause, og hæng ud ved VEGA met BALLEN, som mange kødelskere faktisk også hurtigt forelsker sig i. De håndlavede vegetarboller serveres i pitabrød, og der er kastet fantasi i projektet. Prøv f.eks.: Falafel, boller af nødder og ost eller stærke bønner. Pitaen serveres med frisk salat og sovs. Find VEGA met BALLEN på din venstre hånd på vej ind til Bøgescenen fra Sølundindgangen.
Læs også: Her er 20 opskrifter til picnickurven