Juice & Saft

Iskaffe med chokoladesauce

Lækker og kølende iskaffe, der kan laves med få ingredienser. Få opskriften på iskaffe lige her.
af Camilla Zarah Lawes15.02.2021Foto Jakob Helbig.
4 personer
Tid i alt 15 t

Iskaffe

  • 4 dl kold, stærk kaffe, evt. espresso (køb lækre kaffebønner her)
  • ca. 1 l vaniljeis

Chokoladesauce

  • 100 g mørk chokolade (Vi anbefaler Valrhona chokolade)
  • 1½ dl piskefløde

Til servering

  • 125 g hindbær
Iskaffe er ikke blot en sommerlig drik, men kan sagtens gå som dessert også. Og denne variant er virkelig en lækker dessert, især hvis du også laver chokoladesaucen til. En nem og lækker dessert, som er lynhurtig at lave.

Sådan laver du iskaffe:

  1. Chokoladesauce: Hak chokoladen fint, og læg den i en varmefast skål. Bring fløden i kog i en lille gryde, og hæld den over chokoladen. Rør, til chokoladen er helt smeltet, og saucen har en tyktflydende konsistens.
  2. Servering: Fordel den kolde kaffe i bunden af 4 glas. Fyld op med vaniljeis, og top med lun chokoladesauce og hindbær.
Tip! Børn vil måske hellere have kakao end kaffe i deres glas. Til de voksne kan du evt. hælde lidt cognac eller Baileys i bunden af glasset, før du hælder kaffe i.

Server din iskaffe i smukke glas! Se et udvalg af glas her!

Sponsoreret indhold