Varm hyldeblomst er en vinterdrink fyldt med sommer! Den er nem at lave, og helt perfekt til dage, hvor vi bare trænger til at mindes sommerens sol.
af Marie Melchior.26.11.2008Foto: Betina Hastoft. Regi: House Doctor, Casa Katrine, Casagent, Laudrup Vin & Gastronomi
Det skal du bruge:
20 g ingefær
1 lime
1 vaniljestang
2 dl flydende honning
2½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 l vand
2½ dl gin
150 g gule rosiner
Sådan laver du varm hyldeblomst
Skræl ingefæren. Skyl limen, og skær den i skiver. Flæk vaniljestangen. Kom ingefær, lime og vaniljestang i en gryde sammen med honningen. Varm op i gryden med de øvrige ingredienser.
Når det når kogepunktet, skrues ned for varmen. Lad det simre i 30 min. Smag til før servering, tilsæt eventuelt mere honning, hvis drikken skal være sødere.