Denne æblekage er en moderne udgave af den klassiske æblekage med lag af ristet rasp og flødeskum på toppen.
Æblekagen er baseret på æblekompot, ligesom en gammeldags æblekage.
Det skal du bruge
4 æbler (Cox Orange eller Belle de Boskop)
4 spsk. sukker
½ vaniljestang
4 spsk. honning
100 g havregryn
50 g hele mandler
2 dl græsk yoghurt
½ Vaniljestang
2 spsk. flormelis
Æblekompot
Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i 8 både, og kog dem til en kompot med sukker og den halve vaniljestang. Afkøl din æblekompot, og tag vaniljestangen op.
Havregryn og mandler
Karamelliser honningen på en pande med nonstickbelægning. Drys havregryn på, og lad dem riste et par minutter. Afkøl havregrynene.
Rengør panden, og rist mandlerne på panden uden fedtstof i cirka 10 minutter, mens du svinger dem godt rundt. Afkøl, og hak dem groft.
Vaniljecreme
Flæk den anden halve vaniljestang, og skrab kornene ud. Rør dem i yoghurten sammen med flormelis. Saml din æblekage skiftevis med lag af æblekompot, havregryn og mandler i et glas, og slut af med den søde vaniljecreme.
Er du mere til den klassiske gammeldags æblekage? Så får du opskriften her