Endelig er det ved at være tid til at finde den tunge æbleskivepande frem igen, og i denne opskrift gemmer de kuglerunde godter på en sød overraskelse. Få opskriften på æbleskiver med chokolade her!
af Anne au Chocolat22.10.2021Foto: Columbus Leth
Det skal du bruge
2 æggehvider
125 g hvedemel
70 g smeltet smør
2 dl mælk
½ tsk. bagepulver
50 g sukker
½ tsk. kardemomme
1 knsp. salt
100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona
smør til stegning
Til servering:
flormelis
Hjemmelavede æbleskiver smager bare af mere end de triste præfabrikerede fra supermarkedets køledisk, og laver du denne luksus-version, får du travlt. De får nemlig lynhurtigt ben at gå på - smag selv efter!
Pisk æggehviderne stive i en skål. Pisk hvedemel sammen med smeltet smør, mælk, bagepulver, sukker, kardemomme og salt i en anden skål.
Vend æggehviderne sammen med melblandingen. Hak mælkechokoladen groft.
Opvarm en æbleskivepande med smør, og fyld hullerne ¾ op med dej. Vend æbleskiverne ½ omgang, når de begynder at stivne i kanterne. Læg et stykke chokolade ind i hulrummet på hver æbleskive. Vend dem rundt, og steg dem færdige.
Servering: Drys de lune æbleskiver med flormelis, og servér straks.