Brug dine overmodne bananer i dette lækre bananbrød med hasselnødder, der smager fantastisk med et lag smør eller chokoladepålæg.
af Mai Knauer.19.01.2021Foto: Columbus Leth.
Hvis du har bananer liggende, du ikke har nået at få spist i tide, så fortvivl ikke: De er perfekte til bagværk! Jo mere (over)modne, de er, jo sødere bliver de, og jo lækrere bliver dit hjemmebag på både konsistens og smag!
6 personer
Ingredienser
100 g smør
50 g hasselnøddekerner
50 g brun farin
3 æg
4 bananer
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
1 banan til toppen
Sådan laver du bananbrød
Tænd ovnen på 180°
Smelt smørret i en gryde på lavt blus – det må ikke tage farve.
Rist hasselnødderne i ovnen i ca. 10 minutter. Nulr skallen af dem i et viskestykke, og hak dem groft.
Pisk farin og æg sammen i en skål til en lys og luftig creme. Mos bananerne med en gaffel i en skål, og kom dem i farinmassen sammen med det smeltede smør.
Bland alle de tørre ingredienser, si dem i æggemassen, og rør dejen sammen. Kom hasselnødderne i.
Beklæd en rugbrødsform, der kan rumme 1 l, med bagepapir, og hæld dejen i.
Halvér 1 banan, placér den med skærefladen opad oven på dejen, og tryk den en anelse ned i dejen.
Bag bananbrødet i ovnen i ca. 45 minutter, til det er gyldent på overfladen, og der kan stikkes en pind i det, uden at der hænger dej ved.