Banoffee pie er en smagslækker og utrolig nem dessertkage med karamel og banan på en tærtebund af kiks og toppet med flødeskum. Få opskriften her!
22.03.201922.03.2019 - Tekst: Cecilie Fahlström og Foto: Stine Christensen.
8 personer
Saltkaramel:
1 dåse kondenseret mælk
Salt
Digestivebund:
250 g Digestive-kiks
125 g smør
2 spsk. kakaopulver
Vaniljecreme:
1 vaniljestang
2½ dl fløde
2½ dl sødmælk
4 æggeblommer
100 g sukker
45 g Maizena
Desuden:
3 bananer
2½ dl piskefløde
Kakaopulver
Banoffee pie er en nem og delikat engelsk dessert, som er perfekt til eftermiddagskaffen. Vi forkæler dig med en velsmagende creme, kiksebund og banan samt karamel, som smelter nemt på tungen.
Sådan laver du banoffee pie
Saltkaramel: Pil papirmærkaten af dåsen, læg dåsen i en gryde med kogende vand, og kog den i 4 timer.
Lad dåsen køle helt af, åbn den, og hæld karamellen ud i en skål. Smag til med lidt salt.
Bund: Hæld kiksene i en foodprocessor, og blend, indtil de er blevet til fine krummer.
Smelt smørret i en lille gryde. Kom det smeltede smør og kakao i foodprocessoren, og blend igen.
Hæld krummeblandingen i en aflang tærteform, der måler 10 x 35 cm, og tryk den godt ned i bunden og op langs siderne.
Stil formen i køleskabet.
Creme: Skrab kornene ud af vaniljestangen.
Hæld fløde, mælk, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde, og varm det op til kogepunktet under omrøring. Lad det simre.
Hæld æggeblommer og sukker i en skål, og pisk det, til det bliver tykt.
Pisk derefter Maizena i æggeblommeblandingen.
Bland en lille smule af mælkeblandingen i skålen med æggeblandingen, og hæld derefter hele æggeblandingen op i gryden.
Varm op på svag varme, til cremen tyknes. Tag gryden af varmen, og lad cremen afkøle helt. Fisk vaniljestangen op.
Desuden: Smør saltkaramellen ud på tærtebunden, og fordel den i et jævnt lag.
Skær bananerne i skiver på ca. ½ cm, og fordel skiverne side om side i tærten oven på karamellen. Hæld derefter vaniljecremen over bananerne.
Pisk fløden til fast skum, og fordel den oven på vaniljecremen.