Kager

Cheesecake med rabarber og hvid chokolade

Når fløjlsblød ostecreme og syrlig rabarberkompot møder hinanden i denne forårsfine cheesecake, opstår der sød musik ad libitum. Få opskriften her!
Tekst og4.03.2021foto: Inge Skovdal.
8 personer

Bund

  • 100 g smør
  • 175 g Digestive-kiks

Rabarberkompot

  • 100 g rabarber
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. kartoffelmel
  • 2 tsk. vand
  • 100 g jordbær

Fromage

  • 4 blade husblas
  • 75 g hvid chokolade
  • 75 g lys rørsukker
  • 2 pasteuriserede æg
  • 200 g mascarpone
  • 2 spsk. limesaft
  • 3 dl piskefløde

Pynt

  • Skovsyre og jordbærblade

Der findes utallige måder at bruge de røde rabarberstængler på, men de søde rabarber-desserter er og bliver altså de bedste! Er du klar til en ny cheesecake-favorit?

Smag også: Rabarber-koldskål med kammerjunkere

Sådan laver ud cheesecake MED RABARBER OG HVID CHOKOLADE:

  1. Bund: Smelt smørret i en gryde, tag den af varmen, og smuldr kiksene ned i smørret. Sæt en springform, diameter 20-22 cm, uden bund på et fad, læg kiksemassen direkte på fadet i springformen, og pres den godt ud.
  2. Rabarberkompot: Skær rabarberne i små stykker. Kog vand og sukker op, tilsæt rabarber, og kog det i ca. 2 minutter. Tilsæt en jævning af kartoffelmel og vand. Tag rabarberkompotten af varmen. Skær jordbærrene i kvarter. Rør den let afkølede kompot med jordbær.
  3. Fromage: Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Hak chokoladen i mindre stykker, og smelt den over vandbad. Pisk rørsukker og æg luftigt, og bland mascarpone i. Tag forsigtigt husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Afkøl husblassen med limesaft. Pisk fløden stiv. Bland den afkølede chokolade i æggeblandingen. Tilsæt husblassen, og vend flødeskummet i.
  4. Hæld fromagen over kiksebunden og derefter rabarberkompotten. Stil den på køl i mindst 3 timer inden servering. Pynt med jordbærblade og skovsyre.

Sponsoreret indhold