Kager

Chokoladekage med hvid chokolade-kaffe-topping og kokosdrys

Her får du opskriften på en svampet chokoladekade med den lækreste topping. Den smager ekstra godt med en kop sort kaffe eller the til.
af Maja Rehwin og Mette Ankarloo17.02.2020Foto: Helene Linsjö og Ralph Månsson.
30 personer

Chokoladekage

  • 200 g smør
  • 2 dl mælk
  • 5 æg
  • 4 dl sukker
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • 2 dl kakaopulver
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • 6 dl hvedemel

Topping

  • 50 g smør
  • 100 g hvid chokolade
  • ½ dl stærk kaffe
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 5 dl flormelis
  • Desuden: 1 ½ dl kokosmel

TIP: Kagen kan sagtens fryses ned.

Sådan laver du chokoladekagen:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Beklæd en bradepande, der måler 30 x 40 cm, med bagepapir.
  3. Smelt smørret i en kasserolle, og fjern den fra blusset.
  4. Tilsæt mælk, og lad blandingen køle lidt af.
  5. Pisk imens æg, sukker og vaniljesukker hvidt og luftigt med en elpisker.
  6. Sigt kakao, bagepulver, salt og mel sammen i en stor skål.
  7. Tilsæt smørblandingen, og rør det hele sammen til en jævn dej.
  8. Hæld den i bradepanden, og bag kagen midt i ovnen i 20-25 minutter, til den er gennembagt.
  9. Tag den ud, og lad den køle helt af.

Topping:

  1. Smelt smør og chokolade i en kasserolle ved svag varme.
  2. Tilsæt kaffe og vaniljesukker, og pisk flormelis i lidt efter lidt til en jævn glasur.
  3. Hæld den over kagen, og drys med kokosmel.
  4. Stil kagen køligt i 2-3 timer, inden du skærer den ud.

Hvis du synes denne chokoladekage er lækker, vil du også kunne lide vores opskrift på brownies med kaffefrosting

Sponsoreret indhold