Det syndige fra chokoladen og et friskt og sprødt pust fra æbler - denne tærte er den perfekte blanding.
Kast dig ud i en lækker eftermiddagskage, som er nem at lave og er en sikker vinder.
af Skovdal Nordic29.01.2021
Tærtebund
125 g smør og lidt til formen
100 g flormelis
1 æg, str. M
150 g hvedemel
100 g rent kakaopulver
Fyld
150 g mørk chokolade
50 g smør
1,2 dl piskefløde
2 æg
100 g sukker
60 g mandelmel
20 g hvedemel
2 æbler
Desuden: 2½ dl piskefløde
Chokoladetærte med æble: sådan gør du
Tærtebund
Pisk smør, flormelis og æg skummende. Tilsæt mel og kakao, og saml dejen med fingrene.
Læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud, og fordel den i en smurt, aflang tærteform.
Læg bagepapir ovenpå, og fyld op med keramiske bagebønner el.lign.
Bag tærtebunden i ovnen ved 150° i 10 minutter. Fjern bagepapiret og bønnerne, bag videre i ca. 5 minutter. Lad tærtebunden køle af.