Kager

Citrontærte med jordbær, timian og sort peber

Nyd en forfriskende citrontærte med et tvist af jordbær, timian og sort peber. En fristende kombination af syrligt, sødt og krydret i hver bid!
Tekst: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth13.06.2022

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 60 g flormelis
  • 1 nip vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 1 æg
  • 25 g mandelmel
  • 175 g hvedemel
  • 1 aflang tærteform med løs bund, 35 x 10 cm

Citroncreme

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 4 usprøjtede citroner

Til servering

  • 250 g jordbær
  • 4 stilke frisk timian
  • Friskkværnet peber

Citrontærte med jordbær

  1. Rør blødt smør, flormelis, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt æg, og rør det sammen.
  2. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen med hænderne uden at ælte den. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
  3. Rul mørdejen tyndt ud med en kagerulle på et let meldrysset bord, og beklæd tærteformen med ­dejen. Sæt den ubagte tærtebund i fryseren i ½ time.
  4. Tænd ovnen på 175°.
  5. Bag tærtebunden i ovnen i 20 minutter, til den er let gylden.

Citroncreme

  1. Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål.
  2. Riv skallen af 2 citroner fint, og pres saften af alle citronerne, så du har ca. 1½ dl citronsaft. Rør citronsaft og citronskal i cremen, indtil den tykner en smule. Hæld citroncremen i den forbagte tærtebund.
  3. Skru ovntemperaturen ned til 160°, og bag tærten i ovnen i 15 minutter, til cremen har sat sig let. Afkøl tærten på en bagerist, og sæt den herefter på køl i mindst 4 timer.

Servering

  1. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve eller kvarter.
  2. Pynt tærten med jordbær, frisk timian og en lille smule friskkværnet peber.
  3. Server evt. tærten med letpisket flødeskum til.

Sponsoreret indhold