Rør blødt smør, flormelis, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt æg, og rør det sammen.
Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen med hænderne uden at ælte den. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul mørdejen tyndt ud med en kagerulle på et let meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Sæt den ubagte tærtebund i fryseren i ½ time.
Tænd ovnen på 175°.
Bag tærtebunden i ovnen i 20 minutter, til den er let gylden.
Citroncreme
Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål.
Riv skallen af 2 citroner fint, og pres saften af alle citronerne, så du har ca. 1½ dl citronsaft. Rør citronsaft og citronskal i cremen, indtil den tykner en smule. Hæld citroncremen i den forbagte tærtebund.
Skru ovntemperaturen ned til 160°, og bag tærten i ovnen i 15 minutter, til cremen har sat sig let. Afkøl tærten på en bagerist, og sæt den herefter på køl i mindst 4 timer.
Servering
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve eller kvarter.
Pynt tærten med jordbær, frisk timian og en lille smule friskkværnet peber.