Crumblesnitter med hindbær, ribs og hvid chokolade
Når buskene bugner af friske, danske sommerbær er det bare med at plukke løs og lave overdådige sommerkager. Her bruger vi både hindbær og ribs i lækre crumblesnitter.
af Camilla Biesbjerg Markussen.16.07.2021Foto: Stine Christiansen.
9 personer
Ribsmarmelade
250 g ribs
100 g sukker
½ vaniljestang
Crumble
200 g hvedemel
75 g havregryn
125 g sukker
½ vaniljestang
¼ tsk. salt
170 g koldt smør
Fyld
100 g hindbær
50 g hvid chokolade
1 firkantet bageform, ca. 20 x 20 cm
Sådan laver du crumblesnitter
Ribsmarmelade
Skyl ribs, pluk dem af stilkene, og kog dem i en gryde sammen med sukker og vaniljekorn.
Skru ned for varmen, og lad marmeladen småkoge i 5-7 minutter, til den tykner let.
Hæld marmeladen i en skål, og lad den afkøle helt på køl.
Crumble
Bland mel, havregryn, sukker, vaniljekorn og salt i en skål.
Skær smørret i tern, og ælt det ind i melblandingen, til du får en grov crumble.
Del crumbledejen i 2 lige store portioner.
Tænd ovnen på 200°, og læg bagepapir i formen.
Tryk den ene portion crumbledej ned i bunden af formen i et jævnt lag.
Bag bunden i ovnen i ca. 10 minutter, til den er let gylden, og lad den hvile på en bagerist.
Fyld
Skyl og halvér hindbær.
Hak chokoladen groft.
Fordel ribsmarmelade på den forbagte bund sammen med hindbær og chokolade.
Smuldr den anden portion crumbledej ovenpå, og bag kagen i ovnen i yderligere 25 minutter.
Afkøl kagen, og skær den i 9 firkantede snitter.
TIP: Skal det gå lidt hurtigere, kan du købe marmelade i stedet for at lave den selv. Kan du ikke finde ribsmarmelade, kan du sagtens bruge marmelade på andre bær eller frugter.