Bær kan gøre kager både lækre i smag, men også tilføje farve! Sådan er det med disse lækre cupcakes med solbærfrosting!
af Cecilia Fahlström26.06.2020Foto: Stine Christiansen.
8 personer
Cupcakes
200 g hvedemel
180 g sukker
1½ tsk. bagepulver
1 knivspids salt
1 vaniljestang
1 usprøjtet citron
100 g blødt smør
2 æg
1¼ dl yoghurt naturel 1,5 %
Solbærfrosting
150 g blødt smør
200 g flødeost naturel
150 g flormelis
3 spsk. frysetørret solbærpulver
Desuden
8 tsk. solbærsyltetøj
Sådan gør du
CUPCAKES
Forvarm ovnen til 175°.
Sigt mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i blandingen.
Riv skallen af citronen.
Pisk smør sammen med æg, yoghurt og citronskal i en anden skål, og pisk det sammen med melblandingen.
Fordel dejen i 8 cupcakeforme, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er let gyldne på toppen. Lad dem køle helt af.
SOLBÆRFROSTING
Pisk smør ved høj hastighed i 3 minutter, indtil det er lyst og luftigt.
Pisk det sammen med flødeost, og tilsæt flormelis lidt ad gangen.
Tilsæt til sidst solbærpulveret, og pisk videre, indtil frostingen er luftig.
Hæld frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl.
DESUDEN
Skær et hul ned i midten af hver cupcake med en lille skarp kniv. Grav ca. 1 tsk. kage ud, og fyld hullet med solbærsyltetøj. Pynt hver cupcake med solbærfrosting.