Kager

Daddelbarer med nødder og mørk chokolade

Hvis snack-trangen melder sig, men du helst vil undgå at stille den lille sult med sukkerfyldt slik eller tunge kager, kan du i stedet sætte tænderne i en lækkerblød daddelbar med chokolade og nødder. Få opskriften her!
af Cecilia Fahlström27.09.2018Foto: Stine Christiansen.
8 personer

Daddelbarer med nødder og mørk chokolade

  • 25 g pekannødder
  • 150 g dadler
  • 1 nip salt
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 100 g mørk chokolade, 70 % - evt. sukkerfri variant

Pynt

  • Tørrede, spiselige blomsterblade

Det er skønt at have gode snacks på lager, hvis den lille lækkersult pludselig skulle melde sig. Og særligt når det er af den slags, der smager skønt og syndigt, men kan nydes med god samvittighed. Her får du opskriften de bedste daddelbarer helt uden raffineret sukker på ingredienslisten - så smag bare en ekstra!

Se også: Hjemmelavede chokoladebarer med frø og kerner

Sådan laver du daddelbarer:

  1. Hak pekannødderne groft, og rist dem hurtigt på en tør pande, så de bliver sprøde. Lad dem køle helt af.
  2. Skær dadlerne op, og pil stenene ud. Hæld de udstenede dadler, salt og vanilje i en foodprocessor, og blend det igennem. Bland de hakkede pekannødder i, og stil daddelmassen i køleskabet 1 time.
  3. Hak chokoladen groft, og smelt ²/³ af den i en skål over vandbad. Tag skålen af vandbadet, og bland den sidste ¹/³ chokolade i. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet.
  4. Form små, aflange barer af den kolde ”daddelkaramel”, og dyp dem i den smeltede chokolade. Placér barerne på et stykke bagepapir, og drys med tørrede blomster.

Måske du også vil være vild med: Kokoskugler med chokolade

Sponsoreret indhold