Vi er vilde med både smagen og duften af nybagte kanelsnegle – her får du opskriften på de bedste af slagsen, som er lavet på gærdej og bagt i muffinforme.
af Camilla Zarah Lawes.1.10.2014Foto: Columbus Leth.
Forkæl dit kageglade hjerte med klassiske kanelsnegle, som smager sødt og dejligt. Hvis du vil prøve noget nyt, kan du drysse et lag revet æble over remoncen, når du har smurt den ud på dejen. Det giver ekstra saftige snegle, mums!
20 stk
Ingredienser
25 g gær
2½ dl sødmælk
75 g smør
1 æg
4 spsk. rørsukker
1 tsk. stødt kardemomme
400-500 g hvedemel
20 muffinforme
Fyld
100 g blødt smør
2 spsk. rørsukker
1 spsk. kanel
Pensling og drys
1 sammenpisket æg
Perlesukker
Sådan laver du kanelsnegle
Smuldr gæren i en stor skål.
Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og lad det køle lidt af.
Lun mælken, og rør den ud i gæren sammen med smørret.
Pisk ægget i med en elpisker, og tilsæt sukker og kardemomme. Kom hvedemel i lidt ad gangen, og ælt til en glat, smidig dej. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted (ca. 30 minutter).
Ælt dejen godt på et meldrysset bord, og del den i to. Rul hver dejklump ud til en aflang firkant på 20 x 30 cm.
Fyld
Rør smør, sukker og kanel sammen, til det får en ensartet konsistens.
Tænd ovnen på 200°.
Fordel fyldet på hver af de to stykker dej. Rul dem til 2 lange pølser, og skær dem i 3 cm tykke stykker. Giv hvert stykke et lille tryk, så det ligner en lille spiral. Kom dem i muffinforme.
Pensl med æg, drys med perlesukker, og bag kanelbollerne i ovnen i 8-10 minutter, til de er lysebrune.