Disse luftige fastelavnsboller med hjemmelavet æblefyld er helt uimodståelige. Få opskriften her!
af Camilla Zarah Lawes.3.01.2022Foto: Columbus Leth.
Fastelavn er en fantastisk god undskyldning for at bage en overflod af lækre fastelavnsboller - og spise dem. Her får du en nem opskrift på nogle, der er lækkert luftige, lavet af vandbakkelsesdej med cremet æblefyld. Mums!
8 stk
Ingredienser
120 g smør
120 g hvedemel
2½ dl kogende vand
4 æg
Æblefyld
Skal af 1 usprøjtet citron
4 æbler
125 g sukker
½ dl vand
3 kardemommekapsler
2 nelliker
½ stang god vanilje
Desuden
2½ dl piskefløde, pisket til skum
Sådan laver du fastelavnsboller
Smelt smørret, uden at det tager farve. Rør melet i til en jævn masse. Kom det kogende vand i lidt efter lidt, og pisk, til massen er samlet og jævn. Når dejen slipper grydens sider, "ristes" den et par minutter, uden at den tager farve.
Tag dejen fra varmen, og pisk æggene i 1 ad gangen.
Kom den færdige dej i en sprøjtepose med en stor tylle, og sprøjt den ud i store toppe til fastelavnsboller.
Bag fastelavnsbollerne i en 210° forvarmet ovn i 15-20 minutter, til de er gyldne og fint hævede. Husk, du må ikke åbne ovndøren, mens dine fastelavnsboller bager!
Afkøl de færdigbagte fastelavnsboller helt.
Æblesyltetøj
Skær citronskallen af, og hak den i helt fine tern (kun det gule, da det hvide giver en bitter smag).
Skræl æblerne, og skær dem i små tern, ca. 1 x 1 cm.
Kog sukker og vand op sammen med alle krydderierne og citronskal. Når sukkeret er smeltet, tilsættes æbletern og kødet fra citronen (uden noget af det hvide fra skallen). Lad det hele småkoge i ca. 15-20 minutter. Afkøl syltetøjet helt.
Fjern kardemommekapsler og nelliker samt vaniljestangen.
Vend forsigtigt æblesyltetøjet med flødeskum.
Klip hul i siden på de afkølede fastelavnsboller, og kom evt. fyldet i dine fastelavnsboller med en sprøjtepose.
Til sidst pynter du dine fastelavnsboller med sigtet flormelis, lige inden de skal serveres.