Tærten her er af fransk oprindelse og gemmer, foruden den sprødeste, søde bund, på marcipan, mascarpone og masser af lækre, søde bær. Servér den for sommergæsterne - helst udendørs med sol i ansigtet!
af Camilla Zarah Lawes3.07.2017Foto: John Bendtsen.
Kom ingredienserne i en skål, og saml dejen med hænderne. Tryk dejen ud i en smurt tærteform på ca. 24 cm i diameter med løs bund.
Fyld:
Pisk ingredienserne til fyldet sammen med en gaffel, og fordel det i den ubagte bund. Stil den på køl.
Flæk nektarinerne, tag stenene ud, skær dem i tynde både.
Fordel nektariner, hindbær og blåbær på tærten, og drys med mandelsplitter.
Bag tærten midt i ovnen ved 175° i 30 minutter.
Creme:
Rør ingredienserne til cremen sammen, og stil den i køleskabet, til tærten skal spises.
Varm tærten i formen på grillen, så den er lun, men ikke rygende varm. Server med mascarponecremen til.
Tip: Tilbered tærten om morgenen, og lun den om aftenen på grillen. Rør mascarponecremen sammen, og opbevar den i køleskabet. Vi har valgt nektariner, hindbær og blåbær som fyld i tærten, men stort set alle slags bær og frugter kan bruges. Husk, at dem, der er i sæson,smager bedst! Se også: Boliginspiration - indret dig grønt