Her får du opskriften på en lækker, svampet gulerodskage med luftig mascarponecreme – og en skøn topping af granatæble, chokolade og hasselnødder!
af Ditte Ingemann.7.02.2023Foto: Lene Samsø.
6 personer
Ingredienser
150 g mandelmel
100 g boghvedemel
2 tsk. bagepulver
1½ tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. salt
50 g hasselnøddekerner
3 æg
1 dl smagsneutral olie
8 spsk. ahornsirup
150 g gulerødder
1 æble
1 springform, ca. 22 cm i diameter
Mascarponecreme
½ vaniljestang
1 usprøjtet citron
250 g mascarpone
4 spsk. ahornsirup
Topping
1 granatæble
4 spsk. hasselnøddekerner
50 g mørk chokolade
Sådan laver du gulerodskage
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Bland de 2 slags mel, bagepulver, kanel, ingefær, kardemomme, nellike og salt sammen i en skål.
Hak hasselnødderne groft, og vend dem i melblandingen.
Rør æg, olie og sirup godt sammen i en anden skål, og bland det med de tørre ingredienser.
Skræl og riv gulerødder. Skyl og riv æble, og rør begge dele i dejen, til den er ensartet. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir.
Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af på en bagerist.
TIP: Lav din egen mandelmel ved at tørre smuttede mandler i ovnen i ca. 15 minutter på 175°. Blend de afkølede mandler i en blender, indtil du har en helt fin mel. Sigt melet, før du hælder det i et rent og tørt glas.
Mascarponecreme
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skyl og riv citronen, til du har 1 spsk. citronskal.
Rør citronskal, vaniljekorn, mascarpone og sirup sammen i en skål, og smag cremen til. Fordel cremen på den afkølede kage.
Topping
Halvér granatæblet, og pil kernerne ud. Hak hasselnødder og chokolade. Top kagen med chokolade, hasselnødder og granatæblekerner, og opbevar den på køl indtil servering.