Jordbær og kirsebær er en uundværlig del af den danske sommer og sensommer. Vi elsker at plukke og spise de sommergode bær direkte fra bedet, busken eller træet i haven - og ikke mindst at bruge dem i alverdens gode kager og desserter, vi kan forkæle dem, vi holder af med.
Her får du opskriften på en af vores absolutte sommerfavoritter; den skønneste tærte med marcipan, jordbær og kirsebær.
Endnu en skøn dessert med bær: Skønne jordbærtarteletter med mynte.
Har du brombær i haven? Tryl dem om til denne lækre marmelade!
TIP: Har du flere bær i haven, end du kan spise, er der flere måder, du kan gemme dem på. Pil dem, og frys dem ned i små portioner, så du hurtigt kan tø dem op til en gang smoothie eller som fyld i muffins eller tærter.
Du kan også sylte dem og komme dem på rene, skoldede glas. Eller du kan komme dem i snaps eller rom, hvor de giver en dejlig frisk smag og kan holde sig i ca. et år.