Denne fantastiske julekage skruer helt op for julestemningen med masser af krydderier og velsmag. De klassiske brunkagesmage passer perfekt til den bløde smørcreme med flødeost. Kagen er bygget op i flere lag, der sikrer masser af god smag i hver en bid!
Tænd ovnen på 185°.
Beklæd de 2 springforme med bagepapir.
Pisk æg, brun farin og sukker luftigt med en elpisker.
Rør mel, bagepulver, vaniljesukker og krydderier i æggemassen.
Skyl æblerne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Rør revne æbler og solsikkeolie i dejen.
Fordel dejen til lagkagebundene i springformene, og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er gennembagte.
Stil formene på en bagerist, og lad kagerne køle helt af i formene.
Prøv også: Brug din rest af risengrød til klatkager
Pisk smør, flormelis og vaniljekorn godt sammen med en elpisker. Tilsæt flødeost, og pisk i ca. 5 minutter, til frostingen er let og luftig.
Smag til med 1 spsk. friskpresset citronsaft og lidt fintrevet citronskal.
Skær de afkølede kager igennem på den vandrette led, så du får i alt 4 lige tykke lagkagebunde.
Læg 1 lagkagebund på et kagefad, og smør et lag flødeostefrosting på.
Knus 4 af brunkagestjernerne til krummer, og drys lidt af krummerne over frostingen.
Læg den næste kagebund ovenpå, og gentag med et lag frosting og knuste brunkagestjerner. Fortsæt, til alle 4 bunde er stablet.
Brug en paletkniv til at smøre resten af frostingen ud på kagens sider, så man stadig kan se lidt af lagkagebundene.
Stil kagen på køl i mindst 1 time.
Pynt kagen med hele og knuste brunkagestjerner og evt. guldstøv på toppen.