Marcipan og æble er velkendte ingrediense i den søde juletid. Hvorfor ikke kombinere de to klassikere i et blødt kærnemælkshorn og opnå den ultimative smag af jul?
af Gitte Heidi Rasmussen. 27.09.2022Foto: Betina Hastoft.
12 stk
Ingredienser
25 g gær
1½ dl kærnemælk
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
150 g koldt smør
300 g hvedemel
Marcipanfyld
100 g marcipan
75 g blødt smør
50 g sukker
2 æbler
Topping
1 æg
40 g mandelflager
Flormelis
Sådan laver du kærnemælkshorn
Rør gær ud i kærnemælk, og tilsæt sukker og salt.
Smuldr smørret i 2/3 af melet i en anden skål, så det får konsistens som krummer, og vend det i kærnemælksblandingen.
Ælt dejen godt med det resterende mel, evt. på en røremaskine, og lad dejen hvile 3-4 timer i køleskabet.
Marcipanfyld
Riv marcipanen groft, og rør den med smør og sukker i en skål.
Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud til en cirkel på ca. 15 x 15 cm. Skær dejen i 12 lige store trekanter.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Fordel æbletern og remonce i den brede ende på trekanterne, og rul trekanterne sammen til horn. Luk dejenderne let sammen, så fyldet ikke løber ud. Fordel hornene med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir.
Topping
Pensl hornene med sammenpisket æg, og drys med mandelflager. Lad hornene efterhæve ved stuetemperatur i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°, og bag hornene i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne. Afkøl på en bagerist. Drys med flormelis, og servér hornene straks.