Kager

Kærnemælkshorn med citronremonce

Her får du vores opskrift på lækre kærnemælkshorn, der får et syrligt modspil af citronremonce.
af Susanne Palmqvist12.05.2020Foto AOP
16 personer

Kærnemælkshorn

  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 165 g koldt smør
  • 25 g gær
  • 1 dl kærnemælk

Remonce:

  • 25 g marcipan
  • 2 usprøjtede citroner
  • 50 g blødt smør
  • 50 g sukker

Desuden:

  • 1 æg til pensling
  • 1 pose mandelflager
  • Flormelis
  • Vand
  • 1 usprøjtet citron

Sådan bager du kærnemælkshorn

  • Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt. Skær smørret i små stykker, og smuldr det i dejen.
  • Rør gæren ud i kold kærnemælk, og hæld det i dejen.
  • Saml dejen hurtigt med hænderne – den er lidt klistret, men det skal den være.
  • Stil den tildækket til hævning i 1½ time.

Sådan laver du remonce:

  • Riv marcipanen groft.
  • Riv skallen af citronen fint, og pres lidt af saften.
  • Rør alle ingredienser sammen til en blød remonce.
  • Del dejen i 2, og rul hver del ud til en cirkel på et godt melstrøet bord.
  • Skær hver cirkel i 8-12 trekanter. Kom en skefuld remonce på i den brede ende, og rul hornene sammen.
  • Læg dem på plader med sammenføjningen nedad.

Desuden:

  • Pensl kærnemælkshornene med sammenpisket æg eller bare æggehviden. Drys med mandelflager.
  • Lad dem efterhæve ½ time.
  • Bag dem i ovnen ved 200° i 15-20 minutter.
  • Afkøl på en rist.
  • Rør flormelis med lidt vand til en glasur, og pynt kærnemælkshornene med tynde striber.
  • Riv skallen af 1 usprøjtet citron, og pynt inden servering.

Sponsoreret indhold