Kager

Kanelstang med creme

Er du vild med kanel, er denne sag nok lige noget for dig! Vi har nemlig fået fingre i en opskrift på kanelstang med creme - som mormor lavede den.
af Pia Buusmann27.04.2015Foto: Jes Buusmann

Kombinationen af kanel og cremet fyld er helt fantastisk og med denne opskrift på kanelstang med creme, får du begge dele. Den smagsgode kaloriebombe af et bagværk er en gammel klassiker i det søde køkken, og bager du den selv, har du nemt og hurtigt en lækker kage klar til gæsterne. Giv dem smagen af mormors hjemmelavede kanelstang sammen med bagerens professionelle look, og servér din kanelstang med creme til en god kop te eller kaffe.

Prøv også: Kanelsnegle med mandler

Kanelstang med creme

Antal: 2 stk. / 8 personer.

Creme:

  • 2½ dl mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. Maizena

Dej:

  • 40 g økologisk gær
  • 1½ dl danskvand
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 æg
  • 50 g blødt smør
  • 450 g hvedemel

FÅ MERE INSPIRATION TIL HAVEN, HUSET OG MADEN MED ISABELLAS!

Fyld:

  • 150 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 3 tsk. kanel

Desuden:

  • 1 æg
  • Flormelis
  • Kakao
  • Lidt vand

Læs også: Krydderier er sunde

Sådan laver du kanelstang med creme:

  1. Creme: Kom mælk, æg og vaniljesukker i en gryde, og pisk det sammen.

  2. Tilsæt Maizena, og pisk, til cremen er i kog. Lad cremen afkøle.

  3. Dej: Rør gæren ud i danskvand. Tilsæt salt, kardemomme, æg og smør, og rør det sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen, til dejen er smidig let klistret.

  4. Dæk dejen med et rent viskestykke, og stil den til hævning et lunt sted i ca. en 1 time.

  5. Fyld: Rør smør, farin og kanel sammen. Slå dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 2. Rul det ene stykke dej ud til et kvadrat på ca. 35 x 35 cm. Fordel halvdelen af cremen og fyldet på dejen. Skær i hver side af dejen 8 riller med en kniv.

  6. Flet nu dejen således: Begynd med at folde enderne i hver side ind over fyldet. Flet så strimlerne ind over hinanden, og slut af med at folde enderne ind under din kanelstang.

  7. Læg din kanelstang på en bageplade med bagepapir. Gentag med det andet stykke dej, så du får 2 stænger. Lad dem hæve i 30 minutter.

  8. Pisk ægget sammen, og pensl stængerne. Bag dem ved 200° i 15-18 minutter. Rør glasuren sammen, og pynt kanelstængerne. Server din kanelstang creme til en god kop te eller kaffe.

Sponsoreret indhold