Hjemmelavede hindbærsnitter smager bare bedre – og så er de tilmed nemme at lave! Få opskriften her og imponér dine gæster.
af Marie Melchior.8.09.2010Foto: John Bendtsen.
Klassiske hindbærsnitter består af mørdejsbunde lagt sammen med hindbærmarmelade med glasur på toppen pyntet med krymmel. Vi garanterer, at de her hindbærsnitter vil være et hit!
0 personer
Mørdej
200 g smør
150 g flormelis
1 knivspids salt
350 g hvedemel
1 æg
3 spsk koldt vand
Fyld og pynt
Hindbærmarmelade
Flormelis
Farvet krymmel
Friske hindbær
Sådan laver du hindbærsnitter
Ælt smør, flormelis og salt sammen. Rør herefter melet og ægget i. Dejen er nu som en grov rasp. Saml dejen med vandet.
Sæt dejen på køl i mindst 1 time.
Del dejen i to portioner. Rul hver portion ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 20 x 30 cm. Del dejen på langs, og bag de to dejplader på en plade med bagepapir ved 200° i ca. 15-20 minutter.
Lad kagerne køle af på en bagerist.
Smør hindbærmarmelade på den ene kage, og læg den sammen med den anden.
Rør en glasur af flormelis og en smule vand. Smør glasuren på toppen, og pynt med farvet krymmel.
Skær hindbærsnitterne ud i trekanter, og pynt hver hindbærsnitte med et friskt hindbær.
Server dine hjemmelavede hindbærsnitter sammen med en god kop te.