Krydderlagkage med valnødder, flødeostecreme og snedrys
Denne lækre krydderlagkage er lavet med et ekstra skud julekrydderier, som gør hver bid af kagen til en himmelsk mundfuld! Prøv den sammen med en varm kop kakao, eller til eftermiddagskaffen.
af Redaktionen & Cecilia Fahlström3.12.2020
Kagebunde
Lidt smør og mel
140 g valnøddekerner
2,4 dl vand
1 tsk. natron
120 g smør
200 g sukker
2 æg
2 vaniljestænger
½ usprøjtet citron
2 tsk. citronsaft
360 g mel
2 tsk. kanel
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt muskat
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. salt
Flødeostecreme
450 g flormelis
75 g usaltet smør, stuetemperatur
190 g flødeost naturel (ikke light), køleskabskoldt
Desuden
1 håndfuld valnøddekerner
Flormelis
Kagen er til 8 personer
Sådan laver du kagebunden:
Tænd ovnen på 170°.
Smør 2 springforme, der måler 17 cm i diameter, med lidt smør, og drys med mel. Bank det overskydende mel ud.
Hak valnødderne, og hæld dem i en skål.
Bring vandet i kog, og hæld det over valnødderne.
Tilsæt natron, og rør rundt.
Stil skålen til side.
Pisk smør med sukker i en skål, indtil det er lyst og luftigt.
Tilsæt æggene, og pisk godt.
Flæk vaniljestængerne på langs, og skrab vaniljekornene ud.
Riv skallen af citronen.
Kom vaniljekorn, citronsaft og -skal i ægge-blandingen, og pisk igen.
Sigt mel, kanel, ingefær, muskat, nellike og salt sammen i en skål, og hæld det over i skålen med smør-æggeblandingen under omrøring.
Tilsæt til sidst vand og valnødder, og rør, indtil dejen er jævn og ensartet.
Fordel dejen ligeligt i springformene, og bag kagebundene i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil du kan stikke en strikkepind i kagen, uden at der hænger dej ved.