Kager

Lækre vafler med bærcreme

Bag fortryllende vafler serveret med den skønneste bærcreme – perfekt til at nyde en hverdagsaften eller som et sødt indslag i weekenden.
af Susanne Palmqvist, Carsten Kyster m.fl.3.04.2020Foto: Henrik Freek og Lars Ranek.

Den 25. marts er international vaffeldag - men det betyder heldigvis ikke, at du ikke kan nyde godt af lækre vafler på andre tider af året! Her får du opskriften på skønne vafler med en sød og syndig bærcreme.

4 personer

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 1 knivspids bagepulver
  • Korn af ½ stang vanilje (gem bælgen)
  • 2 ½ dl sødmælk
  • 4 æg
  • 1 spsk sukker
  • 25 g smeltet smør (gem halvdelen til at smøre vaffeljernet med)

Blåbærcreme

  • 2½ dl piskefløde
  • 2 dl cremefraiche
  • 2 spsk flormelis
  • 250 g blåbær (gerne fra frost)
  • 2 spsk sukker
  • Vaniljebælgen fra tidligere

Sådan laver du vafler

  1. Bland mel, salt, bagepulver og vaniljekorn sammen, og rør mælken ud heri, til du har en klistret masse.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen, rør godt, og krydr med sukker. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
  3. Rør dejen igennem, og vend smørret i - dejen skal være let tyktflydende.

Bærcreme

  1. Pisk fløden til skum, og vend den med cremefraiche og flormelis.
  2. Kog bærrene let op med sukker og vaniljebælgen. Afkøl helt. Vend bærrene forsigtigt i cremen.
  3. Bag vaflerne på et varmt vaffeljern, der er smurt med smeltet smør.
  4. Server straks med blåbærcremen til.

Sponsoreret indhold