Bag fortryllende vafler serveret med den skønneste bærcreme – perfekt til at nyde en hverdagsaften eller som et sødt indslag i weekenden.
af Susanne Palmqvist, Carsten Kyster m.fl.3.04.2020Foto: Henrik Freek og Lars Ranek.
Den 25. marts er international vaffeldag - men det betyder heldigvis ikke, at du ikke kan nyde godt af lækre vafler på andre tider af året! Her får du opskriften på skønne vafler med en sød og syndig bærcreme.
4 personer
Ingredienser
250 g hvedemel
½ tsk salt
1 knivspids bagepulver
Korn af ½ stang vanilje (gem bælgen)
2 ½ dl sødmælk
4 æg
1 spsk sukker
25 g smeltet smør (gem halvdelen til at smøre vaffeljernet med)
Blåbærcreme
2½ dl piskefløde
2 dl cremefraiche
2 spsk flormelis
250 g blåbær (gerne fra frost)
2 spsk sukker
Vaniljebælgen fra tidligere
Sådan laver du vafler
Bland mel, salt, bagepulver og vaniljekorn sammen, og rør mælken ud heri, til du har en klistret masse.
Tilsæt æggene et ad gangen, rør godt, og krydr med sukker. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Rør dejen igennem, og vend smørret i - dejen skal være let tyktflydende.
Bærcreme
Pisk fløden til skum, og vend den med cremefraiche og flormelis.
Kog bærrene let op med sukker og vaniljebælgen. Afkøl helt. Vend bærrene forsigtigt i cremen.
Bag vaflerne på et varmt vaffeljern, der er smurt med smeltet smør.