HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Kager
Mandelkage med citroncreme og hindbær
Forkæl dig selv og dem du holder af med den lækreste mandelkage med citroncreme og hindbær! En perfekt måde at vise din kærlighed på.
af Annemette Voss Fridthjof.
28.03.2020
Foto: skovdalnordic.com.
8 personer
Mandelbund
120 g æggehvider
150 g sukker
120 g mandler
Citroncreme
3 blade husblas
1 vaniljestang
85 g hvid chokolade
1 spsk. sukker
3½ dl piskefløde
1 usprøjtet citron
Desuden
Frysetørret hindbærstøv
Friske hindbær
Lidt fintrevet usprøjtet citronskal
Sådan gør du
Citroncreme:
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Hak chokoladen groft, og kom den i en dyb skål.
Mas vaniljekornene sammen med sukkeret.
Varm fløden op sammen med vaniljesukkeret til lige under kogepunktet, og hæld den over den hakkede hvide chokolade ad 2 omgange.
Rør hele tiden i skålen, til det bliver jævnt.
Tilsæt husblas, og rør, til husblassen er opløst i den varme fløde. Riv citronskallen fint, og tilsæt den.
Dæk massen til med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet et par timer, til den er helt afkølet.
Mandelbund:
Pisk æggehviderne let stive, og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, til du har en sej og tyk marengs.
Blend mandlerne til groft mandelmel og vend dem forsigtigt i massen.
Beklæd en bageform, Ø ca. 20 cm, med bagepapir, og fordel massen i et jævnt lag – husk at komme helt ud til siderne.
Bag bunden midt i ovnen ved 165° varmluft i ca. 45 minutter.
Køl bunden helt af, og befri den forsigtigt for bagepapir.
Placér bunden på et fad.
Pisk den helt kolde citroncreme godt igennem med en elpisker, til den trækker tydelige faste toppe.
Kom cremen i en sprøjtepose med en stor glat tylle, og afsæt toppe på mandelbunden.
Drys med hindbærstøv, friske hindbær og lidt citronskal.
Opbevar kagerne i køleskab indtil servering.
kage
kageopskrifter
Desserter
Andre lækre opskrifter
Kager
Æble-gulerodsmuffins med kanel
Kager
Pæretærte med karamelskum
Kager
Citronsnitter med kokos
Kager
Cheesecake med brunkagebund og syltede appelsiner
ISABELLAS ANBEFALER
Blomster & Planter
Guide til efterårsstauder
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Buketter & kranse
DIY: Fine dekorationer med efterårets bær og blade
Mad
Lækre efterårs-opskrifter
Mest læste
Desserter
Skønne desserter til mortensaften
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Konfekt
Sunde havregrynskugler med dadler
Kager
Æblekage med kanel
Tips & tricks
Flydende eller pulver: Hvilket vaskemiddel skal jeg vælge?
Sponsoreret indhold