Hyld desserten, og drys blomstrende skønheder ud over denne svampede, søde marcipantærte. Kagen er nem at lave og vil med garanti sprede glæde ved kaffebordet.
Opskrift: Rikke Larsen. Foto: Tia Borgsmidt.1.06.2023
Ingredienser
2 dl mælk
100 g smør + lidt til pensling
20 g gær
1 spsk. rørsukker + lidt til drys
Ca. 400 g hvedemel
1 tsk. salt
Ca. 200 g marcipan
Almindelig hyld
Marcipantærte med hyldedrys
Lun mælken i en gryde sammen med smørret. Tag blandingen af, når smørret er smeltet, og lad den køle lidt af.
Tilsæt gær og sukker, og rør rundt. Lad blandingen stå med en tallerken eller film over i ca. 20 minutter – så forsvinder gærsmagen.
Tilsæt hvedemel og salt, til du får en smidig dej, der nemt kan æltes. Rul dejen ud, og læg en pølse marcipan i midten. Rul dejen om, så du får en lang pølse, der er ca. 2 cm i diameter.
Skær ud, som når du laver kanelsnegle, og læg sneglene ved siden af hinanden i en smurt bageform.
Smelt resten af smørret, og pensl kagen. Drys lidt rørsukker over.
Lad kagen stå ved stuetemperatur i ca. 10 minutter, og sæt den så i ovnen ved 170°. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gylden.