Bagerens medaljer vil blegne, når du har prøvet denne variant med solbærmarmelade og flødeskum mellem to sprøde mørdejsbunde. Medaljerne fuldendes i et festfyrværkeri af flødeskumstoppe, brombær, figen, skovsyre og chokolade!
af Louisa Lorang.6.02.2023Foto: Rikke Westesen.
Medaljer er en klassiker hos bageren – men når du laver dem selv, kan du lave fyld og pynt, lige som du allerbedst kan lide det. Prøv denne variant, som er en god blanding af frisk og klassisk!
8 stk
Mørdejsbunde
200 g hvedemel
1 knivspids salt
70 g flormelis
125 g koldt smør
1 æg
1 udstikker eller kop, ca. 7,5 cm i diameter
Kakaoglasur
2 spsk. rent kakaopulver
1 dl flormelis
1 spsk. kogende vand
Fyld
2½ dl piskefløde
150 g fast solbærmarmelade
1 sprøjtepose med stor stjernetylle
Pynt
8 brombær
2 friske figner
Rød skovsyre
Mørke chokolader, f.eks. chokoladekringler
Sådan laver du medaljer
Mørdejsbunde
Vend mel, salt og flormelis sammen i en stor skål. Skær smør i små tern, og smuldr dem i melet med fingrene. Arbejd hurtigt, da smørret skal forblive koldt.
Pisk æg i en anden skål med en gaffel. Hæld ægget i melblandingen lidt ad gangen, indtil du har en samlet dej (måske skal du ikke bruge hele ægget).
Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir. Sæt dejen på køl på et skærebræt eller en bageplade i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Stik 16 cirkler ud med en udstikkeren. Fordel bundene på bageplader beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 6-8 minutter. Afkøl på en bagerist.
Kakaoglasur
Rør kakaopulver og flormelis sammen. Rør kogende vand i, til du har en tyk, blank glasur.
Læg glasur på de 8 pæneste bunde. Lad glasuren sætte sig.
Fyld
Pisk fløden til blødt skum med en elpisker.
Læg 1 tsk. marmelade i midten af hver bund (uden glasur). Fyld flødeskum i sprøjteposen, og sprøjt flødeskum rundt om marmeladen.
Læg bundene med glasur oven på de fyldte bunde som låg.
Pynt
Skyl brombær og figner. Skær hver figen i 4 både.
Pynt hvert låg med flødeskumstoppe, brombær, figen, skovsyre og chokolade. Servér straks.