Kager

Medaljer med mascarponecreme

Sprød mørdej, luftig creme og sød glasur. Medaljer har det hele! Vil du forsøge dig med at lave dem selv, så følg denne smagslækre opskrift.
31.07.201731.07.2017 - Foodstylist: Rune Rasborg: Foto: Anders Beier / andersbeier.com.

Forsød tilværelsen med de sprødeste og sødeste medaljer med hjemmelavet mascarponecreme og glasur på toppen. De er perfekte til eftermiddagskaffen, desserten eller bare, når du har lyst til noget sødt.

Prøv også: Medaljer med jordbær

Det skal du bruge til medaljer:

Mørdej:

  • 300 gram hvedemel
  • 100 gram flormelis
  • 150 gram stuetempereret smør
  • 1 æg

Creme:

  • 250 gram mascarpone
  • 1,5 dl fløde
  • Revet økologisk citronskal
  • Lidt flormelis

Glasur:

  • Lidt flormelis
  • Vand

Sådan gør du:

  1. Ælt alle ingredienser til mørdejen sammen, og stil dejen på køl i 30 minutter.
  2. Rul den kolde dej ud, og udstik cirkler á ca. 7 cm i diameter.
  3. Bag kagerne ved 200° i 8-10 minutter, og lad dem afkøle på en bagerist.
  4. Lav cremen ved at piske fløden til flødeskum, før du pisker det sammen med mascarpone og citronskal. Smag til med flormelis.
  5. Lav glasur af flormelis og vand, til konsistensen passer.
  6. Læg kagerne sammen, pynt med flormelis og evt. friske bær.

Opskriften er fra bogen Bornholm - folk, fæ og foodies, som handler om de små producenter på Bornholm, der brænder for deres madhåndværk. Bogen er rig på opskrifter baseret på de lokale råvarer og fra nogle af alle de gode restauranter, der ligger spredt over hele øen. Opskriften er fra kaffe- og isbaren Nørresand.

Sponsoreret indhold