Kager

Muffins med rabarber og marcipan

Vi kan slet ikke få nok af kager med sæsonens lækre og sprøde rabarber. Prøv også denne opskrift på muffins med rabarber og marcipan.
Af Mai Knauer27.04.2021Foto: Columbus Leth
12 personer

Muffins med rabarber og marcipan

  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 300 g rabarber
  • 100 g marcipan
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. stødt anis
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 fast muffinform med 12 huller
  • Papirmuffinforme

Pynt

  • 3 spsk. flormelis

Sådan bager du rabarbermuffins med marcipan

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
  3. Pisk æggene i 1 ad gangen.
  4. Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 1 cm.
  5. Riv marcipanen groft på et rivejern, og vend den sammen med rabarberne. Drys lidt af melet over.
  6. Vend rabarber-marcipan-blandingen sammen med anis, bagepulver og resten af hvedemelet.
  7. Tilsæt æggeblandingen, og rør godt.
  8. Læg papirmuffinforme i den faste muffinformen, og fyld formene ⅔ op med dej.
  9. Bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.
  10. Sigt flormelis over lige inden servering.

TIPS: Sørg for at vende rabarberstykkerne med lidt mel, inden du rører dem i dejen. Så synker de ikke til bunds i kagerne under bagningen. Du kan udskifte rabarber med andre frugter og bær, f.eks hindbær, når de kommer i sæson.

Sponsoreret indhold