Det er ikke svært at lave en skøn cheesecake, men er du ikke tryg ved at arbejde med husblas, er det rart at blive hjulpet lidt på vej. Derfor får du her vores udførlige trin for trin-guide til en skøn, krydret julecheesecake med kirsebærgelé!
Tekst og foto af: Inge Skovdal / skovdal.dk23.11.2022
Servér en sød overraskelse med julenoter, som dine gæster med garanti ikke har smagt før, når du skal afholde årets julesammenkomst. Vi foreslår denne julecheesecake, som fungerer som et frisk og syrligt punktum oven på den tunge julemenu!
8 personer
Bund
100 g smør
½ tsk. kanel
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødte nelliker
175 g Digestive-kiks
Fromage
4 blade husblas
75 g sukker
2 pasteuriserede æg
200 g flødeost
1 usprøjtet appelsin
2 spsk. appelsinsaft
3 dl piskefløde
Gelé
4 blade husblas
1½ dl kirsebærvin
1 dl
kirsebærsirup
Desuden
Bladguld
Sådan laver du julecheesecake
Bund
Smelt smørret i en gryde, og tag den af varmen. Rør krydderier i, og smuldr kiksene ned i kryddersmørret. Beklæd bunden af en springform, der har en diameter på ca. 20 cm, med bagepapir, og pres kiksemassen ned i den.
Fromage
Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Pisk imens sukker og æg luftigt. Bland flødeosten i æggeblandingen. Riv skallen af appelsinen, og tilsæt også den.
Tag forsigtigt husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Afkøl husblassen med appelsinsaft. Pisk fløden stiv.
Hæld den flydende husblas i æggeblandingen under omrøring, og vend flødeskummet i. Hæld fromagen over kiksen, og stil formen i køleskab. Lav imens geléen.
Gelé
Læg husblassen i blød i ca. 10 minutter. Varm ½ dl af kirsebærvinen i en gryde – den må ikke koge. Smelt husblassen direkte i den varme vin, og tag gryden af blusset.
Hæld resten af vinen og sirup i gryden, og hæld geléen over kagen. Stil den i køleskabet mindst 3 timer. Fjern formen, og løft kagen over på et fad med en spartel. Drys evt. med bladguld, og servér.