Kager

Nøddekage med glasur og saltede mandler

Med både marcipan, hasselnødder og valnødder i dejen, er der garanteret julesmag i denne saftige kage med sød glasur.
af Camilla Biesbjerg Markussen15.11.2021Foto: Columbus Leth.
6 personer

Nøddekage

  • 75 g blødt smør
  • 100 g rørsukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 200 g marcipan
  • 50 g hvedemel
  • 75 g hasselnødder
  • 75 g valnødder
  • 1 firkantet bageform, 20 x 20 cm

Glasur

  • 200 g flormelis
  • 3-4 spsk. pasteuriserede æggehvider

Pynt

  • 50 g saltede mandler
  • 25 g usaltede pistacienødder
  • 1 spsk. frysetørrede hindbær

Sådan laver du nøddekage med glasur og saltede mandler:

  • Tænd ovnen på 175°.

  • Læg bagepapir i formen.

  • Pisk smør, rørsukker og vaniljesukker sammen med en elpisker.

  • Pisk 1 æg i ad gangen.

  • Riv marcipanen groft på et rivejern, og rør den i dejen sammen med hvedemel.

  • Blend hasselnødder og valnødder til groft nøddemel i en blender.

  • Vend nøddemelet i dejen.

  • Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter.

  • Stil formen til afkøling på en bagerist.

Glasur:

  • Rør flormelis og æggehvider sammen til en tyktflydende glasur, og smør det ud på kagen.

Pynt:

  • Hak mandler og pistacienødder, og drys dem over kagen sammen med frysetørrede bær.

  • Skær kanterne af kagen, og skær kagen ud i kvadratiske stykker.

Sponsoreret indhold