Kager

Rødbede-chokolade-kage

Rødbede i kage tilfører sødme og lækker konsistens, så tøv ikke med at kaste dig over denne fristende rødbede-chokolade-kage, der både gemmer på chokolade indeni og udenpå!
af Mai Knauer19.01.2021Foto: Colombus Leth.

Rødbede-chokolade-kage:

  • 300 g rødbeder
  • 3 dl vindruekerneolie
  • 5 æg
  • 250 g hvedemel
  • 100 g rent kakaopulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 350 g sukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt

Chokoladecreme:

  • 100 g mørk chokolade, hakket
  • 200 g smør blødt
  • 3½ dl flormelis
  • ½ spsk. rent kakaopulver
  • 1 dl piskefløde

Pynt:

  • 50 g ristede kokosflager

Opskriften er til 8 personer.

Sådan laver du rødbede-chokolade-kage

  1. Pak rødbederne ind i sølvpapir, og bag dem i ovnen på 200° i ca. 1 time, til de er gennembagte.
  2. Lad dem afkøle et par minutter, og befri dem for skræl, mens de er varme. Skær dem i grove tern, og kør dem i en blender til en god mos.
  3. Lad mosen afkøle helt, tilsæt olie, og bland igen.
  4. Kom massen i en skål, og tilsæt 1 æg ad gangen – pisk godt imellem hvert æg.
  5. Bland de tørre ingredienser i en anden skål, sigt blandingen i rødbedemassen, og rør det godt sammen.
  6. Tænd ovnen på 180°.
  7. Fordel dejen i en springform, Ø 20 cm, beklædt med bagepapir.
  8. Bag kagen i ca. 35-40 minutter – læg evt. sølvpapir over kagen de sidste minutter, hvis du synes, at den bliver for mørk.
  9. Lad kagen afkøle på en bagerist, til den er helt kold.

Sådan laver du chokoladecreme

  1. Smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle af et par minutter.
  2. Pisk smør og flormelis sammen i en skål.
  3. Tilsæt kakao, og pisk igen.
  4. Kom den smeltede chokolade og piskefløde i, og pisk det hele sammen til en fløjlsblød creme.
  5. Del kagen på midten, og smør den med 6 spsk. chokoladecreme i et jævnt lag.
  6. Læg kagen sammen, og fordel resten af cremen over kagen med en paletkniv.
  7. Drys de ristede kokosflager på halvdelen af kagen, og pynt evt. med en fin blomst.

Sponsoreret indhold