Denne sandkage smager af momors hjemmebag, søde barndomsminder og familiesmil. Servér den som makker til din eftermiddagste eller kaffe!
af Marie Melchior23.03.2021Foto: Betina Hastoft
8 personer
Ingredienser
2½ dl earl grey-te
350 g lyse rosiner
2 spsk portvin
350 g sukker
250 g blødt smør
3 æg
300 g hvedemel
4 tsk bagepulver
½ tsk salt
Pynt
Glasur
100 g mandelflager
Sådan laver du sandkage
Tænd ovnen på 180°.
Lav en kop stærk earl grey-te. Læg rosinerne i en skål, og overhæld dem med teen. Tilsæt portvin. Lad det trække i 5-8 minutter.
Pisk sukker og smør, til det er hvidt og cremet. Pisk æggene let i. Rør rosinblandingen i dejen, og sigt melet i med bagepulver og salt. Rør forsigtigt dejen sammen.
Hæld dejen i en springform foret med bagepapir. Fordel glasuren og drys evt. med mandelflager.
Bag kagen i cirka 1½ time. Prik i kagen med en kødnål for at se, om den har fået nok. Bliver kagens overflade for mørk, så dæk den til med alufolie.
Lad kagen køle af på en bagerist. Åbn springformen, når kagen er helt afkølet.