Kager

Smørkage med nutella og kanel

Servér en himmelsk smørkage til eftermiddagskaffen. Vi er helt vilde med denne version med nutella og kanel! Få opskriften her.
af Kristina Eriksson25.10.2018Foto: Åsa Dahlgren.

Smørkage er forholdsvist nemt og hurtigt at trylle sammen, men er noget af det lækreste at sætte tænderne i. Her får du opskriften på en skøn efterårsversion, hvor den klassiske remonce og creme er byttet ud med nutella og kanel. En himmelsk smørkage der passer perfekt til eftermiddagskaffen!

Se også: Den bedste kardommekringle med nødder

Det skal du bruge til din smørkage med nutella og kanel:

Ca. 12-15 stk.

Dej:

  • 25 g gær
  • 1½ dl mælk
  • 1 æg
  • 3 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 6-6½ dl hvedemel
  • 50 g smør

Fyld:

  • 75 g blødt smør
  • ¾ dl sukker
  • 2 tsk. kanel
  • Ca. 2 dl Nutella

Læs også: Sådan laver du chokolade-spread

Desuden:

  • Lidt smør
  • 1 æg
  • 1 spsk. mælk
  • 1 nip salt
  • Flormelis

Sådan laver du smørkage med nutella og kanel:

Dej:

  1. Smuldr gæren i en skål. Varm mælken op til 37°, hæld den over gæren, og rør rundt, til gæren er opløst. Rør æg, sukker, salt og mel i. Smuldr smørret i.
  2. Ælt dejen sammen. Lad den hæve tildækket i 30 minutter.

Fyld:

  1. Bland smør, sukker og kanel. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud, så den måler ca. 40 x 25 cm. Smør fyldet på.
  2. Varm Nutellaen nogle minutter i mikroovnen, og smør den ud oven på smørfyldet.
  3. Rul dejen sammen, og skær den ud i 12-15 snegle. Læg dem i en smurt form, Ø 24 cm, med løs bund. Lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
  4. Tænd imens ovnen på 200°. Rør æg, mælk og salt sammen, og pensl smørkagen med blandingen. Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Lad den køle af, tag den ud af formen, og drys flormelis over.

Flere lækkerier med nutella: Hjemmelavet hasselnødde-is

Sponsoreret indhold