Var det noget med en fastelavnsbolle, der er lidt fin på den? De her fastelavnsboller er af færdiglavet butterdej - så de er nemme - og med fornem pynt. Find opskriften lige her.
af Louise Lorang21.02.2022Foto: Lene Samsø.
6 stk
Dej
450 g butterdej (1 pakke med 6 plader)
1 æg til pensling
Fyld
½ vaniljestang
100 g ricotta
1 spsk. sukker
1 æggeblomme
1 spsk. appelsinmarmelade
Servering
4 dl piskefløde
3 spsk. appelsinmarmelade
Evt. tørrede citronskiver
Sprøde fastelavnsboller med ricotta og orangeskum
Dej
Stik 12 cirkler med en diameter på ca. 8 cm ud af butterdejen, brug evt. et glas. Stik et hul med en diameter på ca. 5½ cm i midten af halvdelen af dejcirklerne.
Pisk æg sammen med 1-2 spsk. koldt vand i en skål, og pensl dejcirklerne med æggeblandingen.
Læg dejringene oven på, og pensl også dem med æggeblandingen. Læg forsigtigt kagerne på en bageplade med bagepapir.
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Fyld
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekornene sammen med ricotta, sukker og æggeblomme i en skål med en elpisker. Vend appelsinmarmelade i ricottablandingen.
Fordel 1-2 tsk. ricottafyld i midten af de små butterdejskager, og bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne, og kanten er hævet. Lad dem køle helt af.
Servering
Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker. Vend marmelade i flødeskummet, og fyld cremen i en sprøjtepose med stjernetyl.
Fyld de sprøde butterdejsskaller med appelsincreme. Pynt evt. med tørrede citronskiver, og servér straks.