Squashkage minder lidt om gulerodskage. En saftig kage fyldt med friskrevet squash, som gør den virkelig lækker. Og endnu bedre med ostecreme på toppen!
af Beagle Iuel-Brockdorff.22.03.2010Foto: Bjørn Jakobsen.
En squashkage er den perfekte måde at få brugt havens squash på. De friske squash gør den svampet, delikat og et hit på ethvert kagebord. Du kan også blande lidt nødder i dejen for en grovere konsistens.
0 personer
Ingredienser
200 g råsukker
4 æg
100 g smør
500 g revet squash knuget fri for væde
200 g mel
4 spsk fuldkornsrugmel
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
Ostecreme
125 g flødeost
1 tsk vaniljesukker
75 g blødt smør
2 spsk honning
½ tsk revet limeskal
Pynt
Lidt limeskal
Sådan laver du squashkage med flødeost-creme
Pisk sukker og æg luftigt og tilsæt smeltet smør og squash.
Bland de tørre ingredienser og rør hurtigt i.
Hæld dejen i en smurt springform og bag ved 175 grader i ca. 1 time, til den er fast.
Afkøl.
Rør flødeost, vanilje, smør, honning og limeskal sammen og smør ud på kagen.