Svælg i skønne bær og lav den lækreste tærte med opskriften her!
af Marie Melchior.23.08.2010Foto: Betina Hastoft.
Tærtebund
500 g hvedemel
4 spsk sukker
150 g smør
100 g mandelmel
3 spsk koldt vand
Fyld
50 g smør
50 g sukker
50 g mandelmel
1 æg
500 g blandede bær, fx jordbær, brombær, hindbær, blåbær, ribs og solbær
Sådan laver du tærte med bær
Tærtebund
Rør mel, sukker, smør og mandelmel sammen i en foodprocessor. Tilsæt koldt vand for at samle dejen. Sæt dejen på køl i 1 time. Rul så dejen ud på et meldrysset bord, og læg den udrullede dej i en tærteform.
Dæk dejen med bagepapir, også op ad siderne, fyld tørrede bønner ovenpå, så dejen ikke skrider, og bag bunden ved 200° i 10-15 minutter, til den er gylden. Afkøl bunden på en rist.
Tærtefyld
Rør smør, sukker og mandelmel sammen med ægget.
Fordel de blandede bær over den bagte tærtebund, og fordel mandelmelsdejen over bærrene. Bag tærten i 10 minutter ved 180°, og lad den afkøle på en bagerist.
Server med koldt flødeskum eller en god vaniljeis.
TIP: Læg noget tungt i et jævnt lag oven på dejen, når du bager en tærtebund af mørdej. Så undgår du, at tærtebundens sider glider ned. Du kan fx bruge tørrede bønner eller ris.