Kager

Tarte tatin med blommer

Den franske dessert-klassiker tarte tatin smager skønt i selskab med sæsonens lækre blommer. Du får opskriften lige her.
Tekst og16.08.2021foto Skovdalnordic.com

  • 1 vaniljestang
  • 175 g sukker
  • 1 citron
  • 8 blommer
  • 50 g smør
  • 1 stilk timian
  • 1 ark butterdej

Sådan bager du tarte tatin med blommer

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland 2 spsk. sukker og citronsaft, og tilsæt vaniljekorn.
  • Skyl blommerne, og skær dem i både.
  • Smelt smør og sukker på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, til sukkeret er gyldent.
  • Tilsæt citronblandingen, timianblade og blommer.

  • Skru ned for varmen. Lad det stå ved svag varme i 30 minutter, og rør i det en gang imellem.
  • Tænd ovnen på 200°.
  • Læg butterdej over fyldet på panden, og pres kanterne ind langs kanten af panden. Lav et snit i dejen 2-3 steder, så dampen kan komme ud.
  • Sæt panden i ovnen, og bag tærten i ca. 25 minutter.
  • Tag panden ud, og løsn tærten let i kanten. Læg et spækbræt eller et fad over panden, og vend tærten ud, så blommerne vender opad.
  • Servér med cremefraiche.

Sponsoreret indhold