Der er noget særlig elegant over den lille kage fra Frankrig. Men macarons er ikke bare yndige, de er også uimodståelige med deres let sprøde ydre og bløde indre. Smagen og farven kan varieres i det uendelige, og i denne opskrift har vi fundet inspiration i havens sommersøde brombær.
Vend en stor skefuld italiensk marengs i den faste mandelmasse, og vend derefter resten af marengsmassen forsigtigt i.
TIP Du skal ikke røre for meget, for så risikerer du, at massen bliver for tynd – den skal være fin og ensartet. Er konsistensen for tynd, flyder den hurtigt ud, når du sprøjter den ud på bagepladen. Tilsæt i så fald lidt ekstra flormelis. Er konsistensen for tyk, kan den slet ikke flyde ud. Tilsæt derfor lidt ekstra æggehvide.
TIP Opbevar dine macarons i en lufttæt beholder, og lad dem stå køligt, indtil de skal nydes. De har godt af at stå og sætte sig nogle timer eller natten over, før de serveres. Så får de den karakteristiske sammensmeltning mellem macaron og ganache, som gør konsistensen så lækker. Husk at drysse brombærstøv over kagerne inden servering.