Bag en skøn ferskenkage med frugten nederst og dejen ovenpå - vend den, når den har kølet af, og pynt med mandelflager, ferskner og hindbær. Få opskriften her!
Tekst og foto: Winnie Methmann.15.06.2023
4 personer
Ingredienser
100 g blødt smør
200 g sukker
1 æg
1 dl sødmælk
150 g mel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
30 g smør
70 g brun farin
1 fersken
100 g hindbær
Pynt
50 g mandelflager
25-50 g hindbær
25-50 g ferskner
Sådan laver du upside-down-ferskenkage
Tænd ovnen på 175 grader.
Rør smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt æg, der har stuetemperatur, og sødmælk.
Hæld mel, vaniljesukker, salt og bagepulver i en anden skål, og rør det sammen. Vend det derefter i skålen med de våde ingredienser.
Smelt smør i en gryde eller mikrobølgeovn, og smør en springform (Ø 20 cm).
Hæld brun farin i springformen, og dæk bunden med det.
Skær fersken i skiver, læg dem i formen, og afslut med hindbær.
Hæld dejen over frugterne, så den er jævnt fordelt. Sæt kagen i ovnen, og bag den i 50-60 minutter, til den er gylden.
Lad kagen køle af, og vend den forsigtigt ud af formen, så brun farin, ferskner og hindbær er øverst.
Pynt
Rist mandelflagerne på en varm pande, og lad dem køle af.
Skær fersken i skiver. Pynt kagen med ristede mandelflager, hindbær og fersken, og servér.