Denne flotte chokoladekage smager mindst ligeså dejlig, som den ser ud. Den er fyldt med blød og lækker creme med smag af mokka og nougat.
af Cecilie Svensson31.03.2017Foto: Stine Christiansen.
10 personer
Mokkacreme
300 g blød nougat
6 dl piskefløde
1 tsk. instant espressopulver
Chokoladekage
200 g valnøddekerner
100 g mandelmel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. kakaopulver
200 g chokolade
200 g smør
1½ dl rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
3 æggeblommer
6 æggehvider
1 knivspids salt
Desuden
Lidt smør
1 spsk. kakaopulver
1 glas abrikosmarmelade
7-8 valnøddekerner
Det er så ærgeligt med madspild, eller endnu værre - kagespild! Det undgår du med denne lækkerbisken, for den kan nemlig lægges i fryseren, hvis der overhovedet bliver noget til overs. Det kan da ikke være bedre!
valnødde-chokoladekage med mokkacreme - Sådan gør du:
Lav cremen først: Skær nougaten i mindre stykker, og kom dem i en stor skål.
Bring fløde og espressopulver i kog, og hæld det over nougaten – rør fra midten med en ske eller en dejskraber, til massen er helt blank og nougaten optaget i fløden.
Stil skålen i køleskabet i 3-4 timer – det er vigtigt, at cremen er helt afkølet.
Så laver du kagen: Blend valnødderne fint sammen med mandelmel, bagepulver og kakaopulver.
Smelt chokoladen over vandbad, og tag den af varmen, når 2/3 er smeltet. Lad resten smelte af sig selv.
Rør smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommerne 1 ad gangen.
Vend chokoladen og nøddemelet i. Pisk æggehviderne med salt, til de danner stive toppe, som står af sig selv. Vend hviderne i dejen lidt ad gangen.
Smør en springform, Ø ca. 22 cm, med smør, og drys med kakaopulver. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen ved 175° i 50-55 minutter.
Den skal være helt gennembagt, så test gerne med en tandstikker el.lign. Når den er færdigbagt, tager du den ud af ovnen og køler den helt af.
Del nu kagen i 3 dele på tværs. Smør de 2 nederste bunde med marmelade, og lad dem stå og sætte sig 5 minutter. Smør 1/3 af mokkacremen på hver bund, og læg kagen sammen.
Fordel nogle hele valnøddekerner på toppen, og sæt kagen i køleskabet 1 time inden servering.