Pr. portion (ca. 10 rejer, varierer lidt afhængigt af størrelse):
202 kalorier, 4g fedt (1 g mættet), 1g kostfibre, 28g protein.
Imponer dine gæster med denne fantastiske forret, der er fedtfattig og høj i smag. Brug farvet quinoa (rød, hvid, sort eller en combo) hvis du vil tilføje lidt ekstra til denne lækre fingermad.
Det skal du bruge:
½ kop mel
1 tsk salt
¼ tsk friskkværnet sort peber
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk paprika
¾ tsk hvidløgspulver
½ tsk løgpulver
2 æg, piskede
1 kop rå quinoa
Ca. ½ kilo rejer, pillede og rensede
Oliven- eller vegetabilsk olie til stegning
Sådan gør du:
Stil 3 skåle op og en bageplade med et viskestykke ovenpå. I den første skål blandes mel grundigt sammen med saltet og alle de formalede krydderier. I den anden skål piskes æggene, og den tredje skål skal du have din quinoa.
Tag én rege af gangen, hold den i halen og dyp den først i melblandingen, så i æggene og til sidst i quinoa.
Ryst overskydende af efter hvert trin.
Læg quinoa-rejerne på bagepladen, mens du forvarmer olien i en tykbundet gryde. Varm 4-5 centimeter olie ved middel-varme, og steg rejerne i 3 minutter. Tag derefter rejerne op og læg dem tilbage på viskestykket til afdrypning.
Server rejerne varme - måske med lidt havsalt strøet over.
Kilde: Shape.com
Quinoa er blandt andet rigt på naturligt østrogen og er blandt de fødevarer, der for tiden kaldes "super foods".
Erstat ris og pasta med quinoa i din daglige kost, hvis du vil slippe for stivelse og gå sommeren i mode med en lidt løsere bukselinning.