Fisk og skaldyr

Knasende quinoa-rejer

Quinoa er pasta og risens stærkere og meget sundere storesøster. Få en lækker quinoa-opskrift her
af Mette Marie Lei 19.03.2013

Pr. portion (ca. 10 rejer, varierer lidt afhængigt af størrelse):
202 kalorier, 4g fedt (1 g mættet), 1g kostfibre, 28g protein.

Imponer dine gæster med denne fantastiske forret, der er fedtfattig og høj i smag. Brug farvet quinoa (rød, hvid, sort eller en combo) hvis du vil tilføje lidt ekstra til denne lækre fingermad.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge:
½ kop mel
1 tsk salt
¼ tsk friskkværnet sort peber
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk paprika
¾ tsk hvidløgspulver
½ tsk løgpulver
2 æg, piskede
1 kop rå quinoa
Ca. ½ kilo rejer, pillede og rensede
Oliven- eller vegetabilsk olie til stegning

Sådan gør du:
Stil 3 skåle op og en bageplade med et viskestykke ovenpå. I den første skål blandes mel grundigt sammen med saltet og alle de formalede krydderier. I den anden skål piskes æggene, og den tredje skål skal du have din quinoa.
Tag én rege af gangen, hold den i halen og dyp den først i melblandingen, så i æggene og til sidst i quinoa.
Ryst overskydende af efter hvert trin.
Læg quinoa-rejerne på bagepladen, mens du forvarmer olien i en tykbundet gryde. Varm 4-5 centimeter olie ved middel-varme, og steg rejerne i 3 minutter. Tag derefter rejerne op og læg dem tilbage på viskestykket til afdrypning.
Server rejerne varme - måske med lidt havsalt strøet over.

Kilde: Shape.com

Quinoa er blandt andet rigt på naturligt østrogen og er blandt de fødevarer, der for tiden kaldes "super foods".
Erstat ris og pasta med quinoa i din daglige kost, hvis du vil slippe for stivelse og gå sommeren i mode med en lidt løsere bukselinning.