Menuer

Langtidsstegt svinekød i stegeso

Forkæl gæsterne med saftigt langtidsstegt svinekød i stegeso med mælk, citron og timian. Perfekt gæstemad til mange!
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann30.01.2017

Hvis du skal lave mad til mange kødglade gæster, så er langstidsstegt svinekød i stegeso en perfekt løsning. Med få greb og lidt tålmodighed får du saftigt svinekød til mange tallerkener. Lav dertil en sprød salat og evt. et godt madbrød, og så kan du bespise mange uden at få sved på panden.

Prøv også: Langtidsstegt svinekød uden stegeso

Langtidsstegt svinekød i stegeso med mælk, citron og timian

4 personerDet skal du bruge til langtidsstegt svinekød i stegeso:
  • 1 frilandsnakkekam, ca. 2 kg
  • 1 usprøjtet citron
  • ½ bundt timian
  • 1 l økolgisk eller biodynamisk sødmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • Stegeso

Vild med svinekød? Så prøv også Timm Vladimirs opskrift på porchetta

Sådan laver du langtidsstegt svinekød i stegeso:
  1. Rids nakkekammen på kryds og tværs, så den får dybe ‘tern’ på toppen.
  2. Læg nakkekammen i en stegegryde, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  3. Skær citron og timian i grove stykker, og fordel stykkerne på toppen og godt ned i nakkekammen.
  4. Hæld dernæst mælken over nakkekammen.
  5. Steg grisen ved 150° i 2½ time, indtil nakkekammen er helt mør og gylden på toppen, og mælken er skilt, så du har en helt klar sky og små stykker fedt fra mælken.
  6. Tag nakkekammen op af gryden, og lad den trække i 10-15 minutter, før du skærer den i grove stykker og serverer den med lidt af skyen og ‘mælkeklumperne’ og fx en sprød salat af glaskål, ribs og estragon og evt. godt brød. Find opskrift på godt madbrød her!

Find flere gode opskrifter på langtidstegt kød i stegeso, ovn og gryde her ...

Gryderet

Sponsoreret indhold