Fisk og skaldyr

Lynstegt tun – til forret eller tapas

Giv dine gæster en forret eller tapas-ret, de sent vil glemme. Her får du opskriften på lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer.
Torsdag, 22. oktober 2020 - 8:30 - af Carsten Kyster / Foto: Columbus Leth22.10.2020

Er du i tvivl om hvilken forret du skal servere, når du skal have middagsgæster denne gang? Og mangler du inspiration til en lækker forret eller måske en ret til en lækker tapas anretning, så er lynstegt tun et rigtig godt valg. Server den lynstegte tun på et fad, som gæsterne kan spise direkte fra med pinde.

Prøv også: forret med tuntatar og lime

Opskrift på lynstegt tun

Antal: 2 personer

Det skal du bruge:
100 g frisk sushitun
1 spsk sesamfrø
1 spsk olivenolie
Ærtespirer

Sådan laver du lynstegt tun:
Vend tun i sesamfrø, salt og peber, og steg den på en varm pande i olivenolie i 15 sekunder på hver side, den skal være rå i midten. Skær tunen i skiver, og læg dem på et fad. Fordel æblesalsaen over, og drys med ærtespirer. Spis evt. tunen med pinde direkte fra fadet.

Prøv også vores lækre opskrifter med sushi!

Salsa:
2 stængler citrongræs
½ æble
¼ rødløg
¼ mango
1 stilk koriander
1 usprøjtet lime
1 spsk olivenolie
1 spsk yuzujuice*
Slt og sort peber

Sådan laver du salsa:
Skær ca. 3 cm af citrongræssets top og ½ cm af bunden, pil 2 lag af citrongræssets lameller, og snit det meget fint. Skær æble, rødløg og mango i små terninger, hak koriander fint, riv limen fint, og pres saften derfra, vend det hele sammen med olivenolie og yuzujuice, og smag til med salt og peber.

* yuzujuice kan købes i asiatiskekøbmandsbutikker.

Find endnu flere lækre tapas opskrifter her!

Læs også: Sådan laver du sprøde ruller med tun

15 fiskeforretter i forårets tegn

Sponsoreret indhold