(6-8 personer)
3 store islandske spegesild
(udvandet i 16 timer)
100 g løg, skåret i tynde ringe
Lage
2½ dl æblecidereddike
2½ dl vand
50 g honning
125 g lyst rørsukker
tynde strimler skal af en kvart citron
6 allehånde, groftknuste
3 kardemommekapsler
12 hvide peberkorn
½ tsk hele, gule sennepskorn
1 tsk flagesalt
Sild: Udvand spegesildene i ca. 16 timer i skiftende hold koldt vand. Flå derefter sildene, fjern hoved og indvolde og fileter fisken. Skær fileterne fri for ben med en skarp kniv. Skyl dem atter i iskoldt vand og afdryp. Skær silden i passende stykker eller lad dem forblive i hele fileter.
Lage: Hæld alle ingredienserne op i en lille gryde og bring i kog. Læg låg på og kog stille og roligt i 15 min. Træk gryden væk fra varmen og tilsæt løg. Afkøl væsken helt.
Hæld skiftevis sild, løg og lage op i et sylteglas. Slut eventuelt af med et stykke bagepapir, så de øverste sild holdes dækket af væske. Stil sildene i køleskabet, hvor de holder sig fint i et par uger.