Fisk og skaldyr

Opskrift: LAKSEFILET MED KAPERS-ESTRAGONSMØR

Månedens kogebog byder på masser af lækker fisk! Få her opskriften på laksefilet med en smagfuld og delikat kapers-estragonssmør, perfekt som hverdagsmad, eller en dejlig lørdagsret med et glas hvidvin eller to som selskab...
af Cecilie Rubini 10.02.2015

Se også: Detox din krop og start på en frisk med disse 9 tips

Her får du opskriften på Laksefilet med kapers-estragonsmør, en meget simpel og delikat ret. God at tilberede på travle dage og giver en dejlig, mættende fornemmelse til at falde ned på.

Det skal du bruge til 4 personer:
4 store laksefileter a ca 150-200 g, tempererede
havsalt
friskkværnet peber
2 spsk smør
4 fed hvidløg
2 bundter ramsløg
300 g frisk spinat (ikke babyspinat)

KAPERS-ESTRAGONSMØR
125 g smør
saft og skal af 1 usprøjtet citron
2 store fed hvidløg
50 g fine kapers
1 stor håndfuld frisk estragon

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 300°. Anbring laksefileterne i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Drys med salt og peber, og bag laksefileterne i ovnen i ca. 6 minutter, så de er bagte, men stadig saftige og lækre.

Lav imens kapers-estragonsmørret:
Smelt smørret på en pande, tilsæt citronsaft og -skal, finthakkede hvidløg og grofthakkede kapers. Lad smørsaucen simre et par minutter, uden at den bliver brun. Tilsæt finthakket estragon, og skru ned på laveste blus.

Smelt de 2 spsk smør på en anden pande. Skær hvidløgene i skiver, og sauter dem et par minutter. Hak ramsløget groft, og kom det på panden sammen med den hele spinat. Damp det under låg i 3-4 minutter ved lav varme.

Tag laksen ud af ovnen, hæld kapers-estragonsmørret over, og server ramsløgspinatblandingen til. Suppler eventuelt med nye kartofler eller et stykke godt brød.

I galleriet herunder kan du se flere opskrifter fra Fiskebogen:

Sponsoreret indhold