Fisk og skaldyr

Rimmad laks med auberginekaviar

Lakserogn kan evt. erstattes med ørredæg. De er billigere.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 16.12.2009

(6 personer)
1 lakseside
2 spsk sukker
2 spsk Maldon seasalt
1 spsk rosenpeber til pynt

Auberginekaviar:
1 stor aubergine eller 2 små
3 spsk olivenolie
salt og peber
1 bdt. dild
1 bdt. purløg
1 spsk rosenpeber
1 lille glas lakserogn

Rimmad laks: Bland sukker og salt grundigt sammen.
Fjern nervebenene i laksen eller få fiskehandleren til det. Fordel sukker og salt-blandingen over hele fiskesiden.
Pak laksesiden ind i plastfilm og læg den i et fad. Sæt fadet i køleskab i mindst 24 timer og gerne i 2 døgn.
Skær laksen i tynde skiver og pynt med lidt letknust rosenpeber.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Auberginekaviar: Skræl auberginerne og skær dem i terninger. Læg aubergine­stykkerne i en bradepande og bag dem møre i ovnen ved 200° i 15-20 min. Når auberginerne er afkølet, skæres de i bittesmå stykker. Bland aubergine med finthakket dild og purløg. Vend det hele sammen med lakseæg og rosenpeber. Smag til med salt og peber og server til laksen.

Tips
Lakserogn kan evt. erstattes med ørredæg. De er billigere.

Se forslag til GÆSTEMENU

Hvilken vin passert til denne fiskeret?
- Få svaret i denne video